Winbet фаворизира Швеция при гостуването на Гърция в сряда вечер

Гърция ще посрещне Швеция на стадион „Тумба“ в Солун за квалификационен мач за Мондиал 2022 в сряда от 21:45 часа. Гърците в момента са на 4-та позиция в класирането на група В с три точки, докато шведите са втори с девет точки и са фаворити за успеха при визитата си в южната ни съседка. Двубоят обаче със сигурност ще бъде доста труден за шведите, въпреки че Winbet им дава по-нисък коефициент за победа.

Последната среща между отборите на Гърция и Швеция се състоя преди повече от тринадесет години, когато шведите спечелиха с 2:0 в мач от груповата фаза на Евро 2008. Те се срещнаха още два пъти през този век, като и трите срещи завършиха с различни резултати, като Гърция и Швеция триумфираха веднъж, а другият завърши наравно. В два от мачовете имаше над 2,5 гола, а и двата от тях също станаха свидетели на голове в двeте врати.

Гърция направи реми 1:1 при гостуването си Косово в неделя. Само четири дни по-рано те загубиха с 1:2 в приятелски мач срещу Швейцария, но това остава единственото им поражение в последните дванадесет срещи. От друга страна, гърците успяха да спечелят само един от последните си пет мача и не успяха да запазят суха мрежа в седем поредни срещи. Четири от тези седем сблъсъка завършиха наравно, всички при резултат 1:1. Два от последните пет мача на Гърция доведоха до над 2,5 гола, докато и петте бяха с попадения в двете врати.

Швеция надделя с 2:1 над гостуващия Узбекистан у дома в неделя в приятелска среща. Те не са загубили през редовните 90 минути в единадесет поредни срещи, като елиминацията им на Евро 2020 бе след продължения. Само една от последните шестнадесет срещи на шведите завърши с победа за нацията, посочена като гост, тъй като домакините триумфираха тринадесет пъти за периода. Три от последните пет срещи на Швеция бяха с над 2,5 гола, докато четири станаха свидетели на попадения в двете врати, така че може да се очаква размяна на голове на стадион „Тумба“ в сряда вечер.