Twitter блокира акаунт на Paddy Power

От миналата вечер популярния Twitter акаунт на Paddy Power (@PaddyPower) беше затворен поради неизвестни причини.

Социалната медийна платформа блокира профила на Paddy Power, като публикува съобщение, което гласи, че „Twitter спира сметки, които нарушават правилата на Twitter“.

Спирането от Twitter на @PaddyPower предизвика разпространението на много слухове между последователите на букмейкъра, но все още не е известно защо букмейкърът е бил блокиран.

В помощния си център Twitter заявява, че се позовава на правото си да закрие сметки, които са нарушили правилата на мрежата за спам, сметки, които са били хакнати, или такива, с които е злоупотребявано, както и ако са били нарушени правилата за поведение на платформата.

Paddy Power има най-много последователи от всеки друг букмейкър в Twitter, с отчетени над 630 000 последователя, почти двойно повече от най-близкия си конкурент Bwin (360 000 последователя). Букмейкърът многократно е разяснявал, че гледа на Twitter и Facebook като основни движещи сили на стратегията си за маркетинг и ангажиране с клиенти.

Понастоящем всички останали синдикирани профили на букмейкъра в Twitter остават отворени. Букмейкърът все още не е направил коментар по този въпрос.

Основната сметка в Paddy Power бе на разположение отново във вторник сутринта, без да се посочва причината, поради която бе спряна. А компанията отговори със съобщението: