Playtech завърши придобиването на ACM за $150 милиона

Регистрирания в Обединеното кралство доставчик на игрови технологии, Playtech PLC обяви, че вече е завършил придобиването на маркет-мейкър ACM Group Limited за сумата от $150 милиона.

В понеделник, Playtech заяви, че завършването на придобиването на ACM ще подготви пътя за създаването на марката TradeTech Alpha.

„Alpha ще предостави решение за управление на риска и търговията за B2B клиенти“, се казва в изявление на групата.

Придобиването на Alpha от Playtech сигнализира за разширяването му в институционалното FX пространство и в услугите за FX брокери и оператори.

Компанията извърши първоначално плащане от $5 милиона, последвано от две поетапни плащания въз основа на 1 x EBITDA от 2017 г. и 2018 г., и условно възнаграждение въз основа на 5.2 x EBITDA от 2019 г., минус първоначалното плащане и плащанията от 2017 и 2018, като общата сума възлиза на $150 милиона.

Според съобщения, Playtech ще привлече мениджърския екип на Alpha, воден от Мохамед Расоул. Расоул е изпълнителен директор на Alpha, който ръководи компанията от самото начало.

Данните показват, че приходите на Alpha през последните 9 месеца са нараснали с 266% до £21,9 милиона (US$ 29,08 милиона). Расоул приписва повече от двойния доход на придобиването на нови институционални клиенти.

От друга страна, приходите на PlayTech нараснаха с 30% до €421.6 милиона (US$105.2 милиона) през първата половина на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година. Нетната печалба също нарасна с 21% до €89.6 милиона (US$105.22 милиона).

Доставчикът на онлайн игрови софтуер е бил в търсене през последните месеци, тъй като се опитва да разшири предлагането на софтуер за B2B клиентите.

През ноември 2016 г. PlayTech купи разработчика на системи за финансова търговия Consolidated Financial Holdings A/S (CFH Group) през ноември 2016 г. за $120 милиона. С поглед към бъдещето, PlayTech изрази оптимизъм по отношение на растежа си, заявявайки, че ще направи по-нататъшни придобивания, ако има тази възможност.