Paddy Power Betfair обвинява точните прогнози на играчите за бавния растеж през H1

Paddy Power Betfair публикува своя финансов отчет за H1-2017, обвинявайки за бавния напредък липсата на голямо футболно събитие и насрещния резултат от спортни залагания, тъй като комарджиите избират фаворитите и фаворитите правят това, което се очаква от тях.

Paddy Power Betfair пуснаха своите H1-2017 цифри, което доведе до 5% спад по FTSE 100.

Ударът дойде ден след като Sky News съобщи, че главният изпълнителен директор на Paddy Power, Бреон Коркорън, е напуснал индустрията. След което акциите на компанията паднаха с 8.5%. Това беше най-ниската им точка през последните две години. По-късно загубите станаха на 4.67% понижение до $ 75.50.

Ръстът на приходите се е увеличил с 9% на годишна база до £827 милиона, но тази цифра включва £ 40 милиона, които са в следствие на решението на стария народ в Обединеното кралство да напусне Европейския съюз. Разходите за продажби са нараснали с 8% до £ 189 милиона. Оперативните разходи са нараснали с 4% до £ 419 милиона.

Брутната печалба е нараснала с 9% до £638 милиона, а EBITDA е нараснала с 21% до £220 милиона, маржа на EBITDA е нараснал с 3% до 27%, а оперативната печалба е нараснала с 22% до £ 180 милиона.

Въпреки че има ръст, той се забави значително през първото полугодие. Онлайн гигантът обвини за това липсата на голям футболен турнир (Евро 2016 допринесе за миналогодишните продажби € 22 милиона) и неблагоприятни резултати от спортни залози поради влизането обратно във формата на големите момчета от Висшата лига и фаворитите във фестивала в Челтнъм.

Вътрешните приходи от продажбите на онлайн пазара са нараснали с £439 милиона, а приходите на австралийското поделение са нараснали с 34% до £173 милиона, докато приходите от продажба на дребно възлизат на £160 милиона, което представлява увеличение от 9%.

Преди да напусне индустрията, Коркорън съобщи, че фокусът продължава да бъде върху изглаждане на сливането на стойност £6 млрд. и да се стимулира техният технологичен ръст, за да се намалят разходите за обслужване на клиента.

Бившият главен изпълнителен директор на Worldpay, Питър Джаксън, ще замени Коркоран като главен изпълнителен директор. Датата на смяната не е известна.

Прогнозата е за Paddy Power Betfair да реализира печалба някъде между £ 445 милиона и £ 465 милиона.