Основи на спортните залагания – какво трябва да знаем

Спортните залагания добиха много голяма популярност през 21 век. В днешно време те са основно развлечение за хората, а някои от залагащите разчитат на това, за да си изкарат допълнителни доходи. В тази статия ще ви запознаем с някои от най-важните неща в залаганията на спорт.

Как да направите залог

Трябва да имате регистрирана сметка на ваше име в спортен букмейкър, който е лицензиран в страната. Подобни букмейкъри са Efbet и Winbet. След като си откриете акаунт, вие може да депозирате в него и да правите залози на спорт.

Фаворити срещу Аутсайдери в спортните залози

Когато букмейкърите пускат коефициентите, първото нещо, което правят, е да решат кой отбор да бъде фаворит и кой да бъде аутсайдерът. Фаворит е отборът, който се очаква да спечели срещата и ще получи нисък коефициент, докато аутсайдерът се очаква да загуби и да получи доста по-висок коефициент за краен успех.

Залози на Над / Под (Общо в мача)

В допълнение към определянето на линия за фаворита и аутсайдера, букмейкърите също ще определят общ брой точки, вкарани в среща от двата отбора взети заедно. Това се нарича общ или над / под . Тогава залагащите могат да заложат дали срещата ще надвиши този брой или ще бъде под него. Например, игра в НБА между Селтикс и Булс може да има общо 215. Можете да заложите над 215 или под 215. Ако заложите над 215 и общият брой на точките в крайна сметка е 216 или по-висок, печелите вашият залог. Ако общият брой на точките е 214 или по-малко, вие губите. Също така и във футбола има линии за Под/Над, но там основната линия е 2.5.

Колко да залагате

В крайна сметка вие имате последната дума колко да рискувате в дадена среща, но доброто правило е да рискувате само това, което можете да си позволите да загубите. Спортните залагания са маратон, а не спринт. Ще има добри и лоши дни. В резултат на това препоръчваме нисък залог.