Kindred ще се насочи към Обединеното кралство след придобиването на 32 Red

Представяйки резултатите от първото тримесечие на 2017, изпълнителният директор на Kindred Group, Хенрик Тджарнстрьом заяви, че неговата фирма ще се премести в британския пазар след придобиването на 32 Red Plc, което е на стойност £175 милиона (сделката е обявена през февруари 2017 г.).

Лидерът на Kindred беше удовлетворен, че е осигурил тринадесетата си онлайн марка за хазарт, добавяйки още по-голямо предимство към портфолиото за регулирания пазар, на който оперира Kindred.

Тджарнстрьом каза на инвеститорите, че 32 Red се присъединява към семейството на Kindred, в най-силния момент от историята на фирмата. През първото тримесечие на годината броят на играчите в Стокхолм достигна „върхови стойности“ в активността на играчите е +1,2 милиона в комбинация с генерирани от спортни залагания £ 1 милиард.

По пътят напред Kindred ще има тройно присъствие във Великобритания, с 32 Red, Stan James и Unibet, които ще предложат разнообразни и привлекателни предложения за потребителите на пазара, оценен на £4,5 милиарда с приблизително 22,5 активни клиенти (UKGC stats).

Оценявайки 32 Red като цел за придобиване, Тджарнстрьом разкри, че изпълнителният екип на Kindred разглежда компанията като „допълнителен актив“ за британското си портфолио, което е главно контролирано от услугите за спортни залагания на Stan James (придобит през 2015 г.) и наследствената марка Unibet.

Kindred увеличи фокусираността си върху казино пазара в Обединеното кралство, което ще допринесе за ръста на пазар. Това стана веднага след като компанията съобщи за годишни приходи за 2016 от £ 62 милиона в съчетание с EBITDA от £ 10,6 милиона.

Тджарнстрьом още заяви, че директорите на Kindred ще настояват да направят 32 Red актив, който ще им носи пари чрез оптимизиране на разходите и оперативните синергии със съществуващите корпоративни активи.