Bet365 спасява несъстоятелния Basho Technologies

С цел да увеличи своите оперативни бази данни, независимият оператор за спортни залагания bet365 се е съгласил да придобие активите на обявения в несъстоятелност Basho Technologies (условията по сделката остават неразкрити).

Потвърждавайки придобиването миналата седмица, главният технологичен директор на bet365, Мартин Дейвис, публикува изявление в онлайн общността относно Basho, в което подробно посочва, че „е постигнато споразумение за закупуване на всички останали активи на Basho“.

Основана през 2008 г. базираната във Вашингтон компания Basho е специалист в разработването на NoSQL и е оператор / дистрибутор на технологиите на базата данни Riak.

Фирмата е във финансово затруднение от 2015 г. насам, като изпълнителният й екип е предприел правен спор по Делауеър срещу фондацията Georgetown Capital Partners. В изпълнение на оперативните фондове, през юли миналата година ръководството на Basho се обяви в несъстоятелност, като започна да продава активите си.

Bet365, който разработва свой собствен продукт за спортни залози и дигитална платформа, преди това е подкрепил технология за бази данни Riak на Basho. В своето изявление, Мартин Дейвис разясни, че разработката на bet365 ще се премести в „отворен код“ на всички останали технологии на Basho към външни разработчици.

„Нашето намерение е да отворим източника на всички продукти на Basho. Ще направим това възможно най-бързо, ще побързаме с организацията и ще се радваме на известен принос от страна на обществото за това как бихте искали това да бъде направено. „