2019 г. ще дойде с ново хазартно законодателство в Швеция

Шведските граждани нямат търпение да се поздравят за новата 2019 година. Това е денят, в който ще влезе в сила новото законодателство за онлайн хазарта в Швеция!

1 януари 2019 г. ще бъде официалното начало на нова ера на хазарта в Швеция. На този ден могат да бъдат стартирани уебсайтове, специално предназначени за шведски играчи, от оторизирани онлайн оператори за хазарт. Възможността за кандидатстване за лицензи ще бъде дадена през юли 2018 г. Според новините за онлайн хазарт в Швеция няма ограничение на броя на заявките на оператори от тази сфера. Всичко зависи от изпълнението на критериите и спазването на правилата.

Целите на новото законодателство за онлайн хазарта в Швеция са да контролира шведския пазар на хазартни игри и да осигури равни възможности на операторите на хазартни игри. През декември 2017 г. Швеция изпрати проект за хазартно законодателство на Европейската комисия. След тримесечен период на преразглеждане това законодателство трябва да бъде одобрено. Само след март 2018 г. могат да се предприемат някакви действия в страната.

Съдържание на новото законодателство за онлайн хазарта в Швеция

Необходим е лиценз за всички оператори на хазартни игри, за да могат те да правят бизнес в Швеция законно. Те ще трябва да плащат лицензионни и надзорни такси, както и 18% данък върху приходите. Ставката е по-ниска от корпоративния данък в опит да привлече операторите на хазартни игри да работят легално.

Новото законодателство за онлайн хазарта в Швеция съдържа и критерии за защита на потребителите. Всички залагащи трябва да са навършили 18 години. Има лимит на депозит и са разрешени само бонусите за първи депозит. Кредит не може да бъде предоставен. В противен случай се налагат глоби.

Swedish Gaming Authority Regulates

Законите за хазарта в Швеция понастоящем не включват правила за онлайн хазарта. С новото законодателство в Швеция Lotteriinspektionen или Swedish Authority for Gambling ще бъде органът за управление на правилата за онлайн хазарт.

От шведския орган по хазарта ще бъдат предприети драстични мерки. Сървърите на операторите на хазартни игри трябва да се намират в Швеция, за да може да се извършва проверка. Освен това ISP трябва да предупреждава потребителите на незаконните сайтове за хазарт чрез съобщения. Плащанията от нелицензирани оператори на хазартни игри също трябва да бъдат блокирани от финансовите институции. Ако някой е уловен незаконно да предоставя или рекламира хазартни услуги, това лице ще бъде наказано. Наказанията включват глоби и до 2 години лишаване от свобода.

Аспекти, които ще останат същите

Новото законодателство за онлайн хазарта в Швеция няма да промени факта, че Svenska Spel образува неконкурентен сектор. Държавната компания Svenska Spel ще има пълен контрол над наземните казина, както и над лотариите.