Сливането на William Hill и Amaya е оценено на £4,5-5 милиарда

Според бизнес източници потенциалното сливане на двете компании може да се оцени на £4,5-5 милиарда

В края на миналата седмица компаниите потвърдиха, че в момента водят преговори за евентуално обединяване на пазарите си.

William Hill и Amaya обединяват своите „стратегически амбиции“, а целта им е да разработят един „ясен международен лидер сред онлайн залозите, покера и казината“.

Amaya Gaming, компанията собственик на покер гиганта PokerStars, към момента се оценява на $2,4 милиарда.

От друга страна, William Hill, компанията, която е в букмейкърският бизнес от 1934 година насам и откри първата си онлайн платформа през 1998, постоянно се опитва да открие нови начини, за да разшири букмейкърските си операции.

Въпреки това, английският букмейкър премина през една тежка година, в следствие на увеличени данъци и разочароващи резултати в платформата си. William Hill се оценява на £2,6 милиарда.

Евентуалното обединения няма да е първото на пазара. През последната година в хазартната индустрия се създадоха гигантски фирми като Paddy Power Betfair и Ladbrokes-Coral.

William Hill получи предложения за обединяване с двама други свои конкуренти – 888 Holdings и Rank Group. William Hill отхвърли предложението, т.к. сметна че е твърде рисковано и че позициите и активите на компанията са били подценени.

До момента не са разкрити никакви детайли около сливането, но се очаква това да се случи в най-скоро време.

Be the first to comment

Leave a Reply